Intrebari Frecvente

Centru de Epilare cu Laser Ideal Estet

Intrebari frecvente despre Epilarea cu Laser:

Laserul foloseste principiul fototermolizei selective – absobția energiei luminoase de către rădăcina firului de par, care se supraincalzeste, fiind astfel distrus.

Nu folosiți înainte cu 2-3 săptămâni ceară sau aparat de smuls părul, pe zonă. În cazul în care perioada de pauză între epilarea cu ceară și prima sedință de laser este mai mare, rezultatul primei ședințe va fi mai eficient.

Cu 24 de ore înainte, curățați cu lama de ras, zona – micile retușuri se fac în salon de către specialist.

DA! Firul de păr are trei faze importante de creștere (anagenă, catagenă și telogenă). Prezentarea corectă la ședințe ne ajută să distrugem părul în toate fazele creșterii pentru a îl aduce în stadiul de vellus (puf).

În principiu, da. Depinde foarte mult și de zonă. De exemplu mustața “cedează” mai greu în unele cazuri deoarece părul pe față apare în urma unor dereglări hormonale. În cazul în care această problemă nu este rezolvată la începerea ședințelor de laser, firul de păr va ceda mult mai greu.

Antenție! Să nu uităm că vom rămâne cu 20-30% vellus (puf) pe suprafața corpului inclusiv fața – în procent mult mai redus. Culoarea acestui vellus îl determină fototipul de păr si piele.

𝐓𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞:

  • Roacutanne;
  • Tigason;
  • Neotigason;
  • alte medicamentele care conţin retinoizi.

Dacă urmati un tratament cu Roacuttane sau Isotretinoide (tratamente fotosensibilizante) se face o pauza de 6 luni între acest tip de tratamente și ședințele de epilare cu laser.

În cazul tratamentului cu antibiotice durata pauzei trebuie să fie egală cu cea de administrare. Exemplu: la 7 zile de administrare a medicamentului sunt indicate 7 zile de pauză înainte de începerea ședințelor.

În cazul analgezicelor: Ibuprofen, Ketoprofen – pauza va fi de 24 ore.

sarcină;

alăptare;

cancer;

pacemaker;

epilepsie;

diabet;

afecțiuni severe ale pielii (ex: vitiligo, keloide, lupus);

Proceduri precum laser CO2, Erbium YAG, Nd: YAG sau tratamente de dermabraziune pe zona care urmează să o tratați necesită o pauza de 6 luni.

Efectele secundare se produc cand se stabilește o procedură de lucru necorespunzatoare sau cand clientul este îregistrat cu un factor nefavorabil tratamentului,  precum bronzare, medicamente, alergii.

Urmatoarele cazuri sunt posibile: înțepături, stare de uscăciune, cruste, vezicule (besici).

În mod normal nu. Depinde foarte mult de sensibilitatea corpului si de zona pe care efectuam tratamentul. Veți simți o usoară căldură și pișcături ca de elastic.

𝐍𝐨𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝ă𝐦:

  • Evitarea dușului fierbinte pentru 48 ore;
  • Evitarea expunerii la soare si solar timp îndelungat – Atenție! Pot apărea pete mai deschise la culoare (hipopigmentări) sau mai închise la culoare (hiperpigmentări);
  • Evitarea scrub-ului si autobronzantului pe zonă
  • Aplicarea unei creme hidratante cu aloe vera și SPF 30+, dacă aveți îndoieli în ptivința cremei hidratante, întrebați specialistul);

Obs: în cazul în care nu se poate evita expunerea la soare, recomandăm să folosiți o crema cu protecție solară 50+. Următoarea ședință se stabilește în acord cu specialistul în funcție de cum se prezintă pielea.

Numarul sedintelor depinde de: culoarea părului, culoarea pielii, zona tratată, nivelul pilozității, vârstă, sex, sistem hormonal.  De obicei numărul ședințelor este între 6 și 8 iar întreținerea se face la 5-6 sau 12 luni, în functie de caz.

Din experiența noastră rezultatele sunt în proporție de 70-80% în funcție de caz iar diferența până la 99% rămâne sub formă de vellus (puf).

Întrebări frecvente despre Tratamentele faciale:

Consumă apă, multă apă pentru a hidrata pieliea din interior.

Exfoliază săptămânal cu un produs de exfoliere blând, adaptat tipului tău de ten.

Utilizează un ser cu vitamina C, pentru a proteja pielea împotriva radicalilor liberi.

Pentru rutina de îngrijire a pielii, urmează sfaturile esteticienei.

Crează o rutină de îngrijire pe termen lung pentru tenul tău.

Nu te epila cu ceară, cu lama sau prin proceduri de epilare definitivă.

Nu te expune la soare, fără factor de protecție.

Nu pune mâna pe față. Nu strânge punctele negre.

Nu aplica produse iritante, peelinguri sau produse cu retinol.